Varaus- ja peruutusehdot

Mökkien varausehdot

Seuraavat varausehdot tulevat kumpaakin osapuolta sitoviksi, kun asiakas on tehnyt varauksen.

Varaus on sitova, kun ennakkovarausmaksu sekä loppumaksu ovat maksettu mainittuihin eräpäiviin mennessä. Muuten varaus voidaan katsoa peruutetuksi.

Ennakkovarausmaksu on 30 % varauksen hinnasta, ja se on maksettava 7 vrk:n kuluessa varauksen vahvistamisesta. Loppuosa varauksen hinnasta maksetaan noin yksi kuukausi ennen varauksen alkamista ja/tai eräpäivään mennessä.  Jos varaus tehdään myöhemmin kuin 6 (kuusi) viikkoa ennen oleskelun alkua, ennakkovarausmaksua ei peritä erikseen, vaan varauksen koko maksu on suoritettava  eräpäivään mennessä.

Yleensä alle 350 euron laskut lähetetään kuitenkin yhdessä erässä. 

Niin sovittaessa, voi mökin vuokran maksaa etukäteen useammassa erässä. Tällöin erien suuruus ja eräpäivät sovitaan erikseen. 

Ellei toisin sovita, on mökki käytettävissä tulopäivänä klo 16 alkaen, ja ne on luovutettava lähtöpäivänä klo 12 mennessä.

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 10 %. Oikeudet hintojen muutoksiin pidätetään.

Peruutusehdot

Mikäli asiakas peruu varauksen: 

 • Asiakkaalla on yleensä aina ensisijaisesti mahdollisuus siirtää lomaa. Mikäli asiakas siirtää itse lomaansa ja vastaavaa mökkiä ei ole ko. ajankohtana tarjolla, voidaan siirto tehdä varustukseltaan parempaan mökkiin tai hinnaltaan kalliimpaan ajankohtaan asiakkaan maksaessa erotuksen. Mikäli tarjolla on vaatimattomampi mökki tai edullisempi ajankohta, voidaan siirto tehdä, mutta asiakkaalle ei palauteta erotusta edullisemmasta hinnasta. Mikäli asiakas on tehnyt siirron ja peruu sitten myöhemmin jo siirretyn loman, käsitellään peruutus alkuperäisen varauksen varausehtojen mukaisesti. Siirto on mahdollista pari kertaa ja siirretty ajankohta täytyy olla 12 kuukauden sisällä alkuperäisestä varauksesta.
 • Aikaisemmin kuin 34 päivää ennen oleskelun alkamista palautamme ennakkovarausmaksun vähennettynä peruutusmaksun 35 € + toimistokulut  25 €.
 • Myöhemmin kuin 34 päivää mutta viimeistään 21 päivää ennen oleskelun alkamista palautamme ennakkovarausmaksusta 50%, josta vähennetään peruutusmaksu 35 € + toimistokulut 25 €.
 • Myöhemmin kuin 21 päivää, mutta viimeistään 14 vrk ennen oleskelun alkamista, pidätämme ennakkovarausmaksun kokonaisuudessaan + 35 euron peruutusmaksun + toimistokulut 25 euroa.
 • Myöhemmin kuin 14 päivää, mutta viimeistään 10 päivää ennen varauksen alkamista, pidätämme maksetusta kokonaissummasta 50% + 35 euron peruutusmaksun + 25 euron toimistomaksun. Myöhemmin kuin 10 päivää ennen varauksen alkamista, veloitetaan koko majoitushinta.
 • Mikäli asiakas lähtee pois kesken loman, maksetusta kokonaissummasta ei makseta käyttämättä jäänyttä vuokraosuutta takaisin.
 • Mikäli varaus peruutetaan ennen vuokrauksen alkamista, mutta varauksen teon jälkeen sattuneen äkillisen tapaturman, sairauden tai kuolemantapauksen johdosta, joka on sattunut asiakkaalle tai hänen lähiomaiselleen, on asiakkaalla oikeus saada vuokrasta maksettu hinta takaisin vähennettynä peruutusmaksu 35 € sekä toimistokulut 25 €. Kyseisissä tapauksissa korvausta maksetusta palvelusta voi hakea mahdollisen matkavakuutuksen kautta. Tapahtumasta on ilmoitettava vuokranantajalle välittömästi ja esitettävä hyväksyttävä selvitys esim. lääkärintodistus. Mikäli peruutus tapahtuu majoituskohteeseen saapumisen jälkeen tai vuokrauksen jo alettua, ei varauksen hintaa palauteta.

 

ATEN MÖKIT OY:N OIKEUS PERUA VARAUS

Mikäli asiakas ei hoida maksujaan eräpäivään mennessä, on Aten mökeillä oikeus perua varaus. Mikäli kysymyksessä on ylivoimainen este (force majeure), esim. tulipalo, vesivahinko yms. on Aten mökeillä oikeus perua varaus. Tällöin vastuu rajoittuu vain asiakkaan maksamaan summaan ja sen palauttamiseen, eikä velvoitetta korvaavan kohteen tarjoamiseen ole.

VAHINGONKORVAUKSET

Aten mökit Oy ei ole vastuussa vahingosta, joka aiheutuu ylivoimaisesta esteestä (force majeure) tai muusta ennalta arvaamattomasta syystä, jota Aten mökit Oy ei olisi voinut estää. Aten mökit Oy:n on ilmoitettava asiakkaalle esteestä viipymättä ja pyrittävä toimimaan niin, että asiakkaan kärsimä vahinko jää mahdollisimman pieneksi.

Aten mökit ei ole velvollinen korvaamaan asiakkaalle mahdollisesti aiheutuvia kuluja tai haittaa luonnonolosuhteista, epidemioista, myyristä tai muista eläimistä, hyönteisistä, odottamattomista säänvaihteluista, rakennustöistä naapuritonteilla tai katkoksista vesi-, sähkö- tai tv-verkossa.

Mökillä oleminen

 • Ellei toisin sovita, on loma-asunto käytettävissä klo 16.00 alkaen ja se on luovutettava klo 12.00 mennessä.
 • Vuokraan sisältyvät mökin sähkö ja vesi, mökissä olevat esineet, huonekalut, astiat ja yms. takkapuut, auton moottorilämmittimen sähkön sekä kesäisin veneen käyttö-oikeuden talvisin pilkkilupa Kovalampeen, aloitusrullat wc- ja talouspaperia, aloituspakkaukset roskapusseista sekä kone-ja käsitiskiainetta.
 • Hinta ei sisällä liinavaatteita eikä loppusiivousta. Liinavaatteet voi tuoda mukana tai vuokrata Aten mökit Oy:ltä. Loppusiivouksen voi tehdä itse tai tilata Aten mökeiltä. Tilattuun loppusiivoukseen ei sisälly astioiden tiskaus ja roskien vienti eikä takan tuhka-astian tyhjennys . Lisäksi asiakkaan edellytettään luovuttavan majoituskohteen normaalin asumisen jäjiltä eli huonekalut ja muut varusteet omilla paikoillaan ja ehjinä.
 • Kaikki mökkimme ovat sisätiloista savuttomia. Tupakoinnista sisätiloissa perimme aiheutuneet siivouslisäkulut asiakkaalta 300 euroa.
 • Aten mökit ei vastaa edellisen asiakkaan luvattomasta tupakoinnista, savuttavasta tulisijasta tai eläinpölystä, tai käytetyistä pesuaineista/edellisen asiakkaan käyttämistä hajusteista/pesuaineista aiheutuneista allergia tms. ongelmista asiakkaille.
 • Jos mökille saavuttuasi huomaat puutteita esim. asunnon kunnon, siisteyden tai turvallisuuden osalta, ota välittömästi yhteyttä omistajaan, jotta asia saadaan korjattua. Mökin siisteyteen liittyvät reklamoinnit on tehtävä välittömästi, mutta viimeistään kahden tunnin kuluessa sisäänkirjautumisesta.
 • Mökeissä on palovaroittimet ja  käsisammutin.
 • Ilkivaltaisesti tyhjennetystä käsisammuttimesta perimme siivouskulut, sammuttimen hinnan ja mahdolliset saamatta jääneet mökinvuokrauskulut täysimääräisenä.
 • Majoittujien henkilömäärä ei saa ylittyä ilmoitetusta majoittujamäärästä.
 • Aten mökit ei vastaa asiakkaan mökissä säilytettävistä ja sinne jätetyistä tavaroista ja esineistä.
 • Siirrettävien paljujen ja kylpytynnyreiden käyttö on vesivahinkovaaran vuoksi kielletty.

Sähkö ja hybridiautojen lataaminen

Sähkö-/hybridiautojen lataussähkö ei sisälly majoituskohteiden hintaan. Latauksesta tulee olla yhteydessä Aten mökeille.

Vahingot

Mökin vuokrannut on velvollinen korvaamaan majoituskohteelle tai sen irtaimistolle tahallisesti tai tahattomasti aiheutuneet vahingot. 

Häiriötilanteet

Mikäli asiakas ei Aten mökit Oy:n tai sen edustajan antamasta huomautuksesta huolimatta lakkaa aiheuttamasta häiriötä tai vaaraa samassa tai naapurikiinteistössä oleville, on Aten mökit Oy:llä tai sen edustajalla oikeus purkaa asiakkaan tekemä varaus välittömästi. Kaikista toimenpiteistä aiheutuvat kulut laskutetaan asiakkaalta eikä maksettua vuokrahintaa palauteta.

Mökille unohtuneet tavarat

Aten mökit ei vastaa mökille unohtuneista tai mökillä kadonneista tavaroista. Niitä voi tiedustella sähköpostitse tai puhelimitse. Löytyneitä tavaroita säilytetään maksimissaan kolme kuukautta. Mikäli asiakas haluaa, että unohtunut tavara lähetetään postitse, peritään siitä 30 euroa postiennakkomaksu. Tämä hinta sisältää tuotteen etsimis- pakkaus- ja vientikulut lähimpään postin palvelupisteeseen. Lisäksi peritään postin määräämä pakettimaksu, joka lisätään postiennakomaksuun.

Ota yhteyttä

Aten Mökit Oy
Kelosyötteentie 9
93280 Syöte

040 7654 202
aten.mokit@gmail.com

 

Tietosuojaseloste

Puh. 040 7654 202

aten-mokit-logo-taustalla
kelosyote_logo